Szerző

Wheeler-Mezei Virág Magyarországon nőtt fel egy kis faluban, Tiszadobon. A magyar lányok átlagos életét élte, de a szívét már gyerekkorától kérdések hajtották: hogyan keletkezett az élet, a föld, ki az élet forrása, van-e és ha van, kicsoda is Isten? És így tovább.

Gyerekként sokszor beszélt valami számára is ismeretlen nyelven, és tinédzserkorára kialakult benne egy megmagyarázhatatlan érzés, hogy külföldön fog élni. És ez meg is történt.

2008-ban az Egyesült Királyságba költözött, ahol életében több fontos változás is történt.

Itt indult növekedésnek Istennel való kapcsolata, melynek magvacskáit az apai nagyanyjával folytatott beszélgetések vetették el a szívébe még gyerekkorában, ám Angliában már életének elválaszthatatlan részévé vált a Jézus Krisztushoz való személyes kötődés. És itt találta meg a férfit, Jameset, akire a szíve mindig is vágyott.

Hamarosan házasságot kötöttek, és Bathba költöztek, ahol Virág egyik nagy álma is beteljesült: gyermekekkel foglalkozhatott. Boldogságát tovább fokozta, amikor kiderült, hogy terhes lett. Mindketten örömmel és izgatottan várták gyermekük megszületését.

Virágban elég korán kialakult a bizonyosság, hogy fiuk lesz. És valóban, a rendelt időben megérkezett Luke, az ő gyönyörű, egészséges fiuk, Virág pedig boldog anya lett. Ám hat hónap múlva minden elkezdett összeomlani. Kiderült, hogy Luke-nak agytumora van. A boldog anyaságot felváltotta a Luke életéért folytatott szüntelen és kilátástalannak tűnő küzdelem. A családi idillt feldúlta az állandó kórházi lét, a műtétek, a kezelések, a huszonnégy órás készenlét és helytállás – házassága csaknem tönkrement.

És ott voltak a feldúlt szív zakatoló kérdései is: Hol van Isten? Miért teszi ezt velem? Miért éppen velem történik ez? Meddig és hogyan lehet mindezt kibírni? …

Virág naplószerű könyve éppen azon kalauzol bennünket végig, hogy a fiatalként kissé ide-oda sodródó lány hogyan válik érett személyiséggé a kisfia életéért, az Istenben való hitének megmaradásáért és a házasságáért folytatott küzdelemben; és hogy a fia elvesztésétől való rettegéssel és a haláltól való félelemmel vívott harcában az Istenbe vetett bizalma végül hogyan teszi őt győztessé.